Koortraining voor amateur-koren

“Wil je met je koor op een energieke wijze werken aan jullie repertoire?”

Deze koortraining is speciaal voor amateurkoren ontwikkeld. Er zijn in Nederland ontzettend veel koren van heel verschillend niveau. Ook al is het ene koor beter dan het andere koor, iedereen zingt in een koor voor zijn plezier. Vooral bij zangers van amateurkoren is niet altijd de tijd om naast het koor ook nog extra zanglessen te nemen daarom heb ik een workshop ontwikkeld die een koor in één sessie op verschillende niveaus een stap verder kan brengen.

Techniek

Veel koorzangers worstelen met techniek. Techniek is zo technisch. Het kan je ook juist verkrampen als je er teveel over gaat nadenken. In mijn training werk ik aan techniek vanuit de verbeelding. Met een aantal toegankelijke oefeningen leer ik adem- en zangtechnieken aan zonder dat je het gevoel hebt dat je aan techniek werkt. Ondertussen verbeter je door deze verbeeldingsoefeningen wel je stemgebruik.

Expressie

Doordat veel koorzangers vaak alleen bezig zijn met proberen zo goed mogelijk te zingen vergeten ze nog wel eens de expressie. Expressie en interpretatie geven juist de meerwaarde aan het muziekstuk. Ik leer je om expressie op verschillende manieren in te zetten door te spelen met emotie, beweging, klank en fantasie.

Presentatie

Hoe geef je jezelf houding. Sta je ontspannen en toch energiek. Hoe bereik je met je muziek het publiek en maak je contact met hen. Wat doe je als je niet zingt. Allemaal aspecten van presentatie waar ik tijdens de training aan werk.

Hoe ziet de training eruit

Bij het eerste gedeelte van de training gaan we met oefeningen aan de slag waarbij we aan de techniek en expressie werken. Bij het tweede gedeelte ga ik werken met een aantal stukken die het koor op het repertoire heeft om daar meteen het geleerde in praktijk te brengen.

Voor wie is de training

De training is voor amateur-koren van ieder niveau die tussen de 10 en 30 leden hebben.

Kosten

€ 300,- ex BTW en reiskosten.

 Voor de PDF versie klik hier

Meer weten?

www.quirinemelssen.nl    •    info@quirinemelssen.nl      •       +31(0)6 10 05 36 40