Leiderschapstraining: 3×3=9

“Stem geven aan persoonlijk leiderschap”

Met de (zang)stem als uitgangspunt wordt er gewerkt aan persoonlijk leiderschap in de ruimste zin van het woord: leiding geven aan anderen en aan jezelf. De training biedt een verrassende kijk op jezelf en er worden nieuwe aspecten van persoonlijk leiderschap aangeboord door te experimenteren met stem en expressie. In de training wordt er gewerkt aan fysieke balans, communicatie, creativiteit en presentatie.

Fysieke balans

In de training doen we oefeningen voor
houding, ademhaling en stem. Je leert hoe je
jezelf krachtiger kunt maken.

Communicatie

Communicatieve vaardigheden worden geoefend
door samenzang en door te luisteren
naar elkaar. Hoe communiceer jij en weet je
hoe dat overkomt?

Creativiteit

Creativiteit ontstaat als je in je element bent. Als je jezelf helemaal durft te laten zien en open naar de ander kunt kijken. Hierdoor sta je open voor nieuwe ideeën en innovatie. Waar liggen jouw speelmogelijkheden?
Hoe flexibel ben je? Hoeveel speelruimte geef je de ander? Hoe haal je het beste uit jezelf en de ander?

Presentatie

Hoe kom je krachtig en geloofwaardig over. Hoe overtuig je.

Voor wie is de training bedoeld?

De training wordt doorgaans gegeven aan groepen van tussen de 9 en 18 personen. Hij is bedoeld voor leidinggevenden, docenten en andere professionals.

Wat is het effect van de training?

De deelnemers worden in deze training uit hun comfortzone gehaald. Stem en expressie gebruiken is voor veel mensen een hele stap en niet vanzelfsprekend. Het leidt tot nieuwe inzichten over jezelf en meer openheid naar de ander. Je wordt op een ander niveau aangesproken en je leert andere talenten van jezelf aan te boren om te communiceren. Verder eist het gebruik van stem en expressie openheid: fysiek en mentaal. Het vergt lef om kwetsbaarheid te tonen en schroom te overwinnen. Het effect is dat er bewustzijn is gekomen over ieders eigen houding, mechanismes en gewoontes en ook over hoe die bij de ander overkomen. Tijdens de training wordt ook altijd veel gelachen. Samen lachen is een essentieel deel van de training. Humor relativeert, geeft lucht, leidt tot meer begrip en nieuwe ideeën en verstevigt de groepsband.

De training wordt gegeven met begeleiding van een pianist. Aanwezigheid van een piano is vereist.
Quirine Melssen werkte o.a. voor Interstudie-NDO Arnhem, Nieuw Evenwicht Soest en voor Rijkswaterstaat.

Quirine Melssen is een geschoolde klassieke sopraan. Met haar energieke en originele aanpak neemt zij een unieke positie in binnen de Nederlandse muziekwereld. Humor, absurdisme, interactie en lef zijn kenmerkend voor haar.

Voor de PDF versie klik hier

www.quirinemelssen.nl    •   info@quirinemelssen.nl      •     +31(0)6 10 05 36 40