Presentatietraining

 

“Pak ze in en neem ze mee”

Voor een goede presentatie, los van een sterke inhoud, zijn er drie dingen van wezenlijk belang. Ten eerste moet je jezelf prettig voelen tijdens de presentatie, ten tweede moet het publiek aan je lippen hangen en ten derde moeten ze jou en jouw verhaal niet meer vergeten.

Ik werk vanuit mijn expertise en ervaring als klassiek zangeres/performer en gebruik voor de training oefeningen uit de zang- en theaterdiscipline. Ze zijn makkelijk te leren en werken zeer effectief.

Houding/adem

Met een goede houding zet je jezelf krachtig en ontspannen neer. Een juiste adem is de basis voor volume, draagkracht en dictie.

Expressie

Een belangrijk onderdeel is de expressie. Niet alleen in stem maar ook in uitdrukking en timing. Hier leer je expressievormen in te zetten die het meeste effect hebben op je publiek.

Contact met publiek

Om bij het publiek iets teweeg te brengen moet je jezelf laten zien. Als jij je ontspannen voelt is het publiek ook ontspannen. Je bent als presentator een spiegel voor je publiek en vice versa. Contact maken met jezelf is contact maken met je publiek.

“Mijn uitdaging is om jou net iets boven jezelf te laten uitstijgen”

Wat heb ik aan het einde van de training geleerd?

Na deze training heb je meer controle over je stem, weet je hoe je de aandacht van de luisteraar vasthoudt en weet je jouw publiek enthousiast te maken. Hopelijk is presenteren leuk geworden voor jou!

De presentatietraining kan individueel en in groepen gegeven worden. De individuele training kan ook online plaatsvinden!

Voor de PDF versie klik hier

www.quirinemelssen.nl    •   info@quirinemelssen.nl      •     +31(0)6 10 05 36 40