Q&Q Connectie Concerten

Op 14 december van 14.00 tot 17.00 uur wordt in het CC Amstel de eerste sessie van het connectie concert georganiseerd.

Inloop vanaf 13.30 uur.
Adres: CC Amstel Cullinanplein 1, Amsterdam
Toegang gratis.

22 januari 14.00 tot 17.00 zal de vervolgsessie zijn.
Het zou fijn zijn als je beide dagen erbij kan zijn.

Meer info:  www.quirinemelssen.nl

Je kunt je opgeven bij stichting Dynamo Zuid via: ferrafay@dynamo-amsterdam.nl

Vragen? Bel of whatsapp 0653225403 Quirine van Asperen de Boer.

Het Q&Q Connectie Concert is een initiatief van Quirine Melssen en Quirine van Asperen de Boer en wordt georganiseerd samen met de Gemeente Amsterdam (Stadsdeel Zuid), CC Amstel en Dynamo

 

CONNECTIE CONCERT VOOR NEDERLANDERS EN NIEUWKOMERS

 Q&Q    QUIRINE MELSSEN EN QUIRINE VAN ASPEREN DE BOER

Bij de Connectie Concerten creëren we een gevoel van thuis en verbondenheid door een interactief concert te organiseren waarbij persoonlijke gevoelens en ideeën worden gedeeld ondanks cultuur en taalverschillen. Daardoor ontstaat er beter wederzijds begrip tussen de aanwezige Nieuwkomers en Nederlanders, met nieuwe contacten en vriendschappen die het leven van Nieuwkomers en Nederlanders verrijken.    

VERBINDEN VAN NIEUWKOMERS EN NEDERLANDERS 

Dit concert is buitengewoon omdat het Nieuwkomers en Nederlanders met elkaar in verbinding brengt. Tijdens en na het concert gaan we in groepjes verder in gesprek om de verbinding met elkaar te zoeken. Dit wordt door ons gefaciliteerd d.m.v. vragen die n.a.v. de inhoud van de liederen gesteld worden en waar de Nederlanders en Nieuwkomers samen over kunnen reflecteren.

WETENSCHAPPELIJK BEWIJS

Er wordt met opzet gekozen de vragen persoonlijk te houden omdat van daaruit een daadwerkelijke verbinding kan ontstaan. Wetenschappelijk is bewezen dat om verschillende doelgroepen meer begrip voor elkaar te laten krijgen juist het delen van dat persoonlijke verhaal van belang is. Het laat mensen beseffen dat die ander toch niet zo anders is als we denken. Hierdoor kunnen vooroordelen verdwijnen. Iemand wordt niet meer gezien als een onderdeel van een (probleem)groep maar als een individu. Empathie leidt tot sympathie.

WAAROM DEZE CONNECTIE CONCERTEN?

In de huidige situatie waar er een stroom aan vluchtelingen ons land binnen komen wordt dat door veel mensen als bedreigend ervaren. In de omgang tussen de verschillende groepen mist vaak het daadwerkelijk openstaan voor de ander. Dat is niet altijd een kwestie van niet willen. Je moet daarvoor ook een situatie hebben waarbij je de ruimte voelt om je te kunnen openstellen. Daarnaast is er natuurlijk ook een groep mensen die graag van betekenis voor nieuwkomers wil zijn maar geen idee hebben hoe ze in contact met hen kunnen komen om hen te helpen bij hun integratie of om vriendschap te ontwikkelen.

De Connectie Concerten geven de Nederlanders en de Nieuwkomers een kans om elkaar te ontmoeten en beter te leren kennen.

WAAR?

Deze Connectie Concerten organiseren wij op verzoek van en samen met instanties en organisaties die de inburgering en integratie van Nieuwkomers nastreven en op de agenda hebben staan.  Ook werken wij samen met bedrijven die hierdoor hun maatschappelijke betrokkenheid kunnen uitdragen door hun werknemers in contact te breng met deze groep. Vanzelfsprekend zijn de connectie concerten ook om het eigen personeel dichter bij elkaar te brengen.

 QUIRINE MELSSEN                           

Als kunstenaar ben ik geïnteresseerd in nieuwe ideeën en concepten. Creativiteit, authenticiteit, drive en verbinden zijn kwaliteiten die op mezelf van toepassing zijn, maar me ook inspireren. Ik zie mezelf als een artiest met een missie: de wereld mooier maken. Ik denk dat we op een moment zijn gekomen dat we genoeg van de wereld hebben genomen. Dat het nu tijd is om te gaan geven. Geven aan mensen, geven aan de natuur en in een meer spirituele zin: geven als een manier van denken, een manier van leven. Ik mis vaak in de omgang tussen verschillende mensen/groepen het daadwerkelijk openstaan voor de ander. Dat is niet altijd een kwestie van niet willen. Je moet daarvoor ook een situatie hebben waarbij je de ruimte voelt om je open te stellen.

QUIRINE VAN ASPEREN DE BOER

Als coachend facilitator en zingevingstherapeut is ieders zoektocht naar identiteit en essentie een bron van inspiratie. Ik ben met aandacht, kunde en liefde beschikbaar om daarbij diegenen die daar behoefte aan hebben te ondersteunen. Als groep of als individu, ongeacht cultuur en landsaard. Ik ben gepassioneerd kunstliefhebber, zoek de verbinding, faciliteer de uitwisseling en ben verrukt door verbetering van onderling begrip.

De Connectie Concerten, bedacht door Quirine Melssen, zijn hiervoor bestemd en ik werk daar graag aan mee en onderschrijf alle uitgangspunten.