Q&Q Connectie Concerten

CONNECTIE CONCERT VOOR NEDERLANDERS EN NIEUWKOMERS

 

WAAR STAAN WE NU EN WAT ZIJN DE RESULTATEN

Op 14 december 2023 en 22 januari 2024 vond de pilot voor Amsterdam Zuid plaats. Samen met Stichting Dynamo werden in CC Amstel twee concerten neergezet.  20 Nieuwkomers en 20 Nederlanders beleefden samen muziek en gingen met elkaar in gesprek. Ze deelden gevoelens en emoties maar er werd ook gebrainstormd over hoe een toekomst eruit ziet waarbij verschillende groepen vrij, veilig en plezierig naast elkaar kunnen leven. Er werden telefoonnummers uitgedeeld. De pilot werd door alle partijen als prettig en waardevol ervaren. Zowel bij de Nieuwkomers en de Nederlanders kwamen er inzichten. Op FB staat een pagina met foto’s en tekst en kun je ons volgen. klik FB . Samen met de Gemeente Amsterdam gaan we vervolgstappen maken.

Q&Q    QUIRINE MELSSEN EN QUIRINE VAN ASPEREN DE BOER

Bij de Connectie Concerten creëren we een gevoel van thuis en verbondenheid door een interactief concert te organiseren waarbij persoonlijke gevoelens en ideeën worden gedeeld ondanks cultuur en taalverschillen. Daardoor ontstaat er beter wederzijds begrip tussen de aanwezige Nieuwkomers en Nederlanders, met nieuwe contacten en vriendschappen die het leven van Nieuwkomers en Nederlanders verrijken.    

VERBINDEN VAN NIEUWKOMERS EN NEDERLANDERS 

 Q&Q zijn professionals en specialisten in het openen van mensen en om mensen met elkaar te verbinden. Ieder vanuit haar eigen achtergrond. Quirine Melssen vanuit de muziek. Zij maakte al eerdere voorstellingen waar het openen van mensen, heling en connectie centraal stonden. Quirine van Asperen de Boer met haar achtergrond als coachend facilitator en zingevingstherapeut werkt met de Real Time Stragic Change Facilitation Method van Jacobs waarbij er in feedback loops gedachtenontwikkeling bij groepen en individuen plaats vindt. Hierbij loop je met elkaar de traptreden tot beter begrip op. De Connectie Concerten staan uit twee sessies.

WETENSCHAPPELIJK BEWIJS

Er wordt met opzet gekozen de vragen persoonlijk te houden omdat van daaruit een daadwerkelijke verbinding kan ontstaan. Wetenschappelijk is bewezen dat om verschillende doelgroepen meer begrip voor elkaar te laten krijgen juist het delen van dat persoonlijke verhaal van belang is. Het laat mensen beseffen dat die ander toch niet zo anders is als we denken. Hierdoor kunnen vooroordelen verdwijnen. Iemand wordt niet meer gezien als een onderdeel van een (probleem)groep maar als een individu. Empathie leidt tot sympathie.

WAAROM DEZE CONNECTIE CONCERTEN?

In de omgang tussen de verschillende groepen mist vaak het daadwerkelijk openstaan voor de ander. Dat is niet altijd een kwestie van niet willen. Je moet daarvoor ook een situatie hebben waarbij je de ruimte voelt om je te kunnen openstellen. Daarnaast is er natuurlijk ook een groep mensen die graag van betekenis voor nieuwkomers wil zijn maar geen idee hebben hoe ze in contact met hen kunnen komen om hen wegwijs te maken of om vriendschap te ontwikkelen.

De Connectie Concerten geven de Nederlanders en de Nieuwkomers een kans om elkaar te ontmoeten en beter te leren kennen. Om (voor)oordelen ter spraken te brengen en een nieuwe frisse blik te ontwikkelen die gebaseerd is op interesse.

WAAR?

Deze Connectie Concerten organiseren wij op verzoek van en samen met instanties en organisaties die de inburgering en integratie van Nieuwkomers nastreven en op de agenda hebben staan.  Ook werken wij samen met bedrijven die hierdoor hun maatschappelijke betrokkenheid kunnen uitdragen door hun werknemers in contact te breng met deze groep. Vanzelfsprekend zijn de connectie concerten ook om het eigen personeel dichter bij elkaar te brengen.

 QUIRINE MELSSEN                           

Als kunstenaar ben ik geïnteresseerd in nieuwe ideeën en concepten. Creativiteit, authenticiteit, drive en verbinden zijn kwaliteiten die op mezelf van toepassing zijn, maar me ook inspireren. Ik zie mezelf als een artiest met een missie: de wereld mooier maken. Ik denk dat we op een moment zijn gekomen dat we genoeg van de wereld hebben genomen. Dat het nu tijd is om te gaan geven. Geven aan mensen, geven aan de natuur en in een meer spirituele zin: geven als een manier van denken, een manier van leven. Ik mis vaak in de omgang tussen verschillende mensen/groepen het daadwerkelijk openstaan voor de ander. Dat is niet altijd een kwestie van niet willen. Je moet daarvoor ook een situatie hebben waarbij je de ruimte voelt om je open te stellen.

QUIRINE VAN ASPEREN DE BOER

Als coachend facilitator en zingevingstherapeut is ieders zoektocht naar identiteit en essentie een bron van inspiratie. Ik ben met aandacht, kunde en liefde beschikbaar om daarbij diegenen die daar behoefte aan hebben te ondersteunen. Als groep of als individu, ongeacht cultuur en landsaard. Ik ben gepassioneerd kunstliefhebber, zoek de verbinding, faciliteer de uitwisseling en ben verrukt door verbetering van onderling begrip.

De Connectie Concerten, bedacht door Quirine Melssen, zijn hiervoor bestemd en ik werk daar graag aan mee en onderschrijf alle uitgangspunten.