Standup Opera

What the gluck?
Opera ontmoet Standup Comedy

Standup Diva Quirine Melssen heeft een zeer eigenzinnige aanpak waarbij ze opera en standup comedy combineert. Ze speelt met het publiek, maakt ze aan het lachen en weet ze raken met haar prachtige stem.

Nooit naar een opera geweest omdat het drie uur duurt voordat ze to the point komen, het te duur is en dat je geen flauw idee hebt waar ze over zingen?

Welkom in de wereld van Quirine Melssen en de Standup Opera What the gluck?

“Opera isn’t dead…. It just smells funny”

De klassiek  geschoolde sopraan Quirine Melssen brengt een ‘operacom’ vol met instant comedy, een onovertroffen Hoge C en – last but not least – klassieke gangster rap.

Aan het einde van de show ken je de hele opera “Orfeo ed Euridice” van de componist Christoph Willibald von Gluck: de prachtige muziek en het verhaal van de man die naar de onderwereld mocht om zijn geliefde op te halen uit het dodenrijk maar zo stom was om achterom te kijken.

Kom langs en ervaar zelf What the gluck? is going on!

Standup Diva: Quirine Melssen
Piano: Hans Erik Dijkstra
Regie: Michael Diederich

Reviews: “What the gluck?”

Joy Arpots: voormalig programmeur Chassé Breda, Koninklijke schouwburg Den Haag en Carré:
“Hmm, je dacht dat opera altijd heel erg serieus is, zwaar en tragisch, dat het minstens drie uur duurt, en dat je er vooral heel oud voor moet zijn? 
Dat klopt. Meestal. Maar het kan ook anders. In What The Gluck? is een fantastische diva je gids, ze heeft een opera-stem van jewelste.
 Maar ze laat je ook lachen, ze laat je de keerzijde zien en voelen van al dat zware en tragische. Ze is chill, want stand-up.”
Bob Maclaren (Director Comedy Cafe Amsterdam):
Opera and stand up is a fanstastic rollercoaster of a show Quirine Melssen manages to combine a superb soprano voice with the chops of a good stand up comedian . I was delighfully surpised well it works to jump from a soaring gracefull  aria , to a huge laugh .Great show great nite out.
Hennes van Amesvoord:“Een bezoek aan de ‘operacom’ “What the gluck?” van klassiek geschoold zangeres Quirine Melssen; een avond instant comedy, met beroemde aria’s, vileine, wraakzuchtige diva’s, een onovertroffen Hoge C en – last but not least – klassieke rap. Quirine Melssen performt, entertaint én ontroert, samen met pianist Jorrit van den Ham.”“A visit to the “operacom” “What the gluck?” by Quirine Melssen , a classic trained singer brings you an evening full of instant comedy , famous arias and vindictive divas, an unsurpassed High C and – last but not least- classic rap. Quirine Melssen performs, entertains ànd touches you, together with pianist Jorrit van den Ham.”

DAILY CAPPUCCINO :Wat roept het woord ‘opera’ bij je op? Mijn eerste associatie zijn bejaarde dames en heren die knikkebollend luisteren naar een mollige zangeres a la Kuifje diva Bianca Castafiore. Heel genuanceerd is dit beeld natuurlijk niet. Operazangeres en performer Quirine Melssen was dit soort vooroordelen zat en komt in actie. Met haar Stand-up Opera geeft ze deze klassieke kunstvorm een eigen twist.

Floris Mein (textwriter)
 Wat is het supertof om iemand te zien die lekker buiten de lijntjes kleurt en stand-up comedy combineert met opera. Een combi die ik echt totaal niet snapte en waar ik supersceptisch over was. Maar wat was het tof!
Was het opera, comedy of een lezing? Het was juist de combinatie van die drie dingen die maakte dat ik me na afloop van de voorstelling ‘Orfeo’ door Quirine Melssen weer helemaal opgeladen voelde.

BLOGGER FLEUR BROKHUS; Fleur’s finest:

Het begon al met de locatie: IJdok, naast het Centraal Station Amsterdam, is een nieuwe plek die bruist van de energie en hippigheid. Parkeren ging makkelijk op zondagmiddag, dus ik liep stressvrij het nieuwe Comedy Café Amsterdam in en werd meteen weggeblazen door het geweldige uitzicht op ’t IJ.

Pretty woman
Dan de voorstelling. Ik ga niet wekelijks naar de opera. Eerlijk gezegd denk ik bij opera als eerste aan de scene uit Pretty woman. Romantisch, moeilijk, meeslepend. En ik luister regelmatig naar opera via Classic FM. Helemaal aan het begin van de voorstelling moest ik even wennen. Aan opera in het echt, aan opera in een café en aan humor in opera. Maar na tien minuten hing ik aan de lippen van actrice en operazangeres Quirine Melssen.

“Gelachen, geleerd & genoten”

In haar show vertelt zij het publiek over de drijfveren van de drie hoofdrollen die zij allemaal zelf vertolkt. En dat doet ze met perfecte timing. Niet een keer vond ik het storend dat ze van zingen overging op grappen maken. Haar zang raakte me en dat is voor mij de belangrijkste graadmeter of een voorstelling geslaagd is.

Bezoeker op 5 nov 2017:Gisteren genoten van een heerlijke middag met What the Cluck! in het Comedy Café Amsterdam.
Van begin tot het eind wordt je meegezogen in deze “Opera” show waarbij Quirine Melssen je meevoert in een geweldige combi van muziek,( geweldige pianist Jorrit van der Ham) zang, goed verhaallijn en je weet te boeien met haar performance en je laat gieren van het lachen.Absolute aanrader als je niet bang bent om van je stoel te vallen van het lachen!

,

,